«Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Αν υποθέσουμε ότι θα ξαναρχίσουν οι ροές, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να τις διαχειριστεί» προειδοποίησε σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε στον απόηχο του πραξικοπήματος,  ότι σε περίπτωση που δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, θα ανοίξει τα σύνορα και τον δρόμο για την Ευρώπη στα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους.

«Φοβόμαστε, προετοιμαζόμαστε και έχουμε υπόψη μας ότι το πρόβλημα αυτό θα μας δοκιμάσει σκληρά αν συμβεί. Έχουμε 60.000 ανθρώπους, αυτό είναι νούμερο που μπορούμε να διαχειριστούμε… Αν αρχίσουν εκ νέου ροές δεν θα πεθάνουμε, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να παίζουν, αλλά θα είναι δοκιμασία για μας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε δε, ότι από τους 60.000 πρόσφυγες συνολικά στην Ευρώπη δικαιούνται να φύγουν 30.000 με 40.000. «Δικαιούνται να φύγουν στην Ευρώπη παλεύουμε, υπάρχουν καθυστερήσεις» είπε.

Ads

Επισήμανε ακόμη ότι Ειδομένη είναι ένα από τα παράσημα που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε δυο μήνες άδειασε με υποδειγματικές διαδικασίες χωρίς άσκηση βίας και από τους ντόπιους και τους μετανάστες που δοκιμάστηκαν. «Το Καλαί παραμένει» σημείωσε με νόημα, καταληκτικά.