«Δεν υπάρχει απεργία πείνας στο Ελληνικό», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για ψευδή είδηση που διέδωσαν κάποιες οργανώσεις για να δημιουργήσουν θέμα.

Ads

Όπως σημείωσε «οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν την είσοδο των φορτηγών που φέρνουν το φαγητό». Ακόμη κατήγγειλε πως οι ίδιοι που φωνάζουν ότι θέλουν γιατρούς εμπόδισαν διακομιδή ασθενούς στο Ασκληπιείο Βούλας.

Συνεχίζοντας τις καταγγελίες, ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για αλληλέγγυες οργανώσεις που παραβιάζουν με τέτοιες κινήσεις τους νόμους του κράτους και υποκινούν εντάσεις, όπως η σημερινή.

Ο κ. Μουζάλας, που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, σημείωσε πως τα πράγματα στο χώρο είναι ήρεμα και πως στην ένταση που προκλήθηκε κατά την άφιξή του δεν συμμετείχαν πάνω από 30 άνθρωποι. «Υπήρξε μια προσπάθεια άσκησης βίας, όχι όμως από την πλευρά της αστυνομίας».

«Η κατάληψη, όταν κάπου μένουν 700, δεν μπορεί να γίνει από 30. Μια απεργία πείνας που δεν υπήρξε, προβλήματα που δεν υπήρξαν πάνω σε υπαρκτή βάση», παρατήρησε και πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψει να στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά». «Συγκεκριμένες πολιτικές οργανώσεις πάνε να δημιουργήσουν θέμα στο Ελληνικό», τόνισε.

Ads

«Προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε να απαλύνουμε ό,τι μπορούμε να απαλύνουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη, πολλές αδυναμίες και με πολλά καλά πράγματα που σε άλλες χώρες δεν είχαν οι πρόφυγες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς ιδεοληψίες», πρόσθεσε.

«Θα τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη εφόσον εφαρμόζονται οι νόμοι. Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος σε αυτήν τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει», σημείωσε.