Ζήτημα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της χθεσινής συνόδου για το προσφυγικό, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ads

«Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300.000 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» σημείωσε ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται· ανησυχώ» επισήμανε ο υπουργός και τόνισε ότι αναφορικά με το προσφυγικό η κατάσταση είναι δύσκολη για χώρα μας. 

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι τα hot spots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στις αρχές Μαρτίου θα είναι πλέον λειτουργικά.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗLe Monde: Η Κομισιόν εξετάζει αύριο την «έξωση» της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Ο υπουργός ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times που εν ολίγοις προτείνει η Ελλάδα να ανταλλάξει τη διαγραφή του χρέους της με κλείσιμο των βόρειων συνόρων της με την Ευρώπη για τους πρόσφυγες. 

«Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» είπε ο Γιάννης Μουζάλας σχετικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς προκύπτουν συνεχώς ζητήματα. 

«Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους. Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην ΕΕ» επισήμανε σχετικά.