Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στη γαλλική πρεσβεία, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Μετά την τήρηση των δεσμεύσεων, το σύνολο των διαστάσεων που αφορούν την ελληνική κατάσταση είναι ανοιχτό» ήταν η απάντηση του Γάλλου Π.Μοσκοβισί σε ερωτήσεις περί επιμήκυνσης του προγράμματος και νέας αναδιάρθρωσης. 

Ads

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Ο Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση. Για τις μεταρρυθμίσεις «η Ελλάδα θα βρει στήριξη από τη Γαλλία, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να αποκτήσει επιτέλους μια ελπίδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη».«Η αίσθησή μας είναι ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Μοσκοβισί για την πορεία της Ελλάδας.
 
Δήλωσε, επίσης, ότι συναντήθηκε με γάλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν επενδύσεις στη χωρά μας και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις. 
 
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, τόνισε τέλος ότι δεν τα υποτιμά, αλλά θεωρεί πως η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα έκανε τα σωστά βήματα και η Γάλλια επιθυμεί να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.
 
Η συνάντηση Σαμαρά Μοσκοβισί έγινε πριν από το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στην Λευκωσία, το οποίο αναμένεται να εκπέμψει ένα μήνυμα στήριξης προς της Ελλάδα.