Την εκτίμηση ότι διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το φθινόπωρο αναμένεται να είναι δύσκολες, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

Ads

Μερικές μόλις ημέρες πριν επισκεφτεί την Ελλάδα στις 18 Ιουλίου, ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ. 

Για την επίσκεψή του αναφέρει ότι «έρχεται για να ανταλλάξει απόψεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλα μέλη της κυβέρνησης και της βουλής για τις προκλήσεις που έρχονται μπροστά μας».

Όσον αφορά στη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και για το εάν θα παραμείνει στην Ελλάδα με τρίτο πρόγραμμα, ο αρμόδιος επίτροπος εκφράζει την αισιοδοξία του, όμως υπογραμμίζει ότι έρχονται δύσκολες διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο για το χρέος.

Ads

Δηλώνει πάντως ότι είναι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Ταμείο και παράλληλα ζήτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης. «Για το καλό όλων και ειδικά της Ελλάδας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. 

«Είμαι αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ θα σεβαστεί την απόφαση του Eurogroup στις 25 Μαΐου. Βεβαίως θα υπάρξουν προκλήσεις ως προς τις συνομιλίες για τα μέτρα του χρέους το φθινόπωρο. Ελπίζω ότι όλα τα μέρη θα έρθουν στις διαπραγματεύσεις με ανοικτό μυαλό και επιθυμία για συμβιβασμό. Ελπίζω ότι θα φθάσουμε σε ένα έξυπνο και αμοιβαία επωφελή συμπέρασμα για αυτό το θέμα» καταλήγει.