Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η τρίτη δόση θα μειώσει στο ελάχιστο της πιθανότητες νοσηλείας κάποιου που θα νοσήσει, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε σχετικά με τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, αλλά και για το εάν οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό.

Ads

Αρχικά, για την τρίτη δόση και την νοσηλεία τόνισε ότι « Αν κάνουμε την τρίτη δόση τα ποσοστά σοβαρής ασθένειας από κορονοϊό είναι 20 φορές χαμηλότερα σε σχέση με όσους έχουν κάνει  και τη δεύτερη δόση στους άνω των 60 ενώ τα ποσοστά ήπιας λοίμωξης είναι 10 φορές χαμηλότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει δύο δόσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «Κάποιοι μπορεί να κολλήσουν ακόμη και με την τρίτη δόση, ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά η πιθανότητα να νοσηλευτούν, ιδιαίτερα μετά τις 6- 7 ημέρες είναι ελάχιστη, δηλαδή προσεγγίζει το μηδέν».

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο κ. Μόσιαλος επισήμανε πως είναι αυστηρά, αλλά αναγκαία μέτρα και πως το εάν θα αποδώσουν θα φανεί στις αρχές του Δεκέμβρη, εάν όμως, όπως είπε, δεν αποδόσουν θα πρέπει να ληφθούν τοπικά αυστηρότερα μέτρα.

Τέλος, όσον αφορά τους αστυνομικούς και τη μετάδοση του ιού ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί που έρχονται σε συχνή επαφή με άλλους πολίτες προφανώς έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν τη νόσο αν οι ίδιοι είναι φορείς ή να κολλήσουν και οι ίδιοι, ενώ πρόσθεσε την ανάγκη που υπάρχει να κάνουν και εκείνοι το εμβόλιο.