Αυξημένη πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, «βλέπει» ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σύμφωνα με δημοσίευμα του  πρακτορείου Bloomberg.

Ads

Ο Moody’s σε ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει, δεδομένου του αυξανόμενου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση η οποία διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Και συνεχίζει στην ενημέρωσή του: «οι πρόωρες εκλογές πιθανώς να φέρουν μια νέα, συντηρητική, κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα πληγεί ξανά από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα, την στιγμή που είχε αρχίσει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Το Bloomberg σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έως τον Ιούλιο δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει δόσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία εισέλθουν στην τελική ευθεία για τις κάλπες. 

Ads