Αποκλειστικά Έλληνες θα προσλάβει η Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πέρασαν στα χέρια της. Η εταιρεία έχει προκηρύξει 500 θέσεις εργασίας για τις οποίες έχουν ήδη γίνει 2.500 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ήδη εργαζόμενων σε αυτά.

Ads

«Κάνουμε προσπάθεια να παραμείνουν οι περισσότεροι δυνατόν», δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece Αλεχάντερ Τσίνελ στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. Οι συμβάσεις με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, όπως είναι η επίγεια εξυπηρέτηση και η ασφάλεια, θα διατηρηθούν, προσέθεσε.

Τέλος Νοεμβρίου, η Fraport θα αναλάβει το πρώτο αεροδρόμιο και δύο μήνες αργότερα τα υπόλοιπα. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο το καθένα, όπως και άλλα μικρότερα όπως της Σκιάθου και της Καβάλας.

Τις μεγαλύτερες ελλείψεις στα 14 αεροδρόμια η Fraport-Greece θέλει να τις έχει καλύψει μέχρι την περίοδο αιχμής του 2017. Αμέσως μετά την ανάληψή τους θα επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, παράδοσης αποσκευών, ο έλεγχος ασφαλείας, θα επιδιορθωθούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων και θα ανανεωθούν οι πινακίδες σήμανσης. «Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε ήδη τους πρώτους έξι μήνες επιτυχία», είπε ο Τσίνελ στο γερμανικό έντυπο.

Ads

Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα. Η Fraport έχει δεσμευθεί να επενδύσει εντός 48 μηνών 330 εκατομμύρια ευρώ.