Επεισόδια διαδραματίζονται από αργά το απόγευμα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια.

Δείτε live τι συμβαίνει στα Εξάρχεια:

ΔΙΑΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα επεισόδια στα Εξάρχεια μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Λίγο μετά τις 19:30 ολοκληρώθηκε η πορεία μνήμης οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς προβλήματα, ωστόσο όταν η πορεία κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ξέσπασε ένταση.

Ομάδες αντιεξουσιαστών που έχουν διασκορπιστεί στα Εξάρχεια πετούν μολότοφ και βεγγαλικά, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στην περιοχή κι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Στην πλατεία των Εξαρχείων αντιεξουσιαστές ξήλωσαν πλάκες από πεζοδρόμια, ενώ ομάδες αγνώστων έσπασαν μάρμαρα από εισόδους πολυκατοικιών και πεζοδρόμια. Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα με λάστιχα αυτοκινήτων και ζαρντινιέρες στην οδό Στουρνάτη, στην Μπενάκη αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη. Οι αντιεξουσιαστές σημαδεύουν μάλιστα με ακτίνες λέιζερ τις διμοιρίες για να υποδείξουν στους υπόλοιπους πού θα εξαπολύσουν επίθεση.

Μέχρι στιγμής 4 αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά και έχουν γίνει 28 προσαγωγές κι 6 συλλήψεις.

Κλειστή για τα οχήματα παραμένει η Χαριλάου Τρικούπη. Ανοιχτοί είναι όλοι οι άλλοι δρόμοι στο κέντρο, σύμφωνα με την Τροχαία, με εξαίρεση τις οδούς που οδηγούν στα Εξάρχεια.

Ads

Λίγο μετά τις 23:00 η εικόνα στην περιοχή είναι λίγο καλύτερη, αφού εξαιτίας της βροχής που ξεκίνησε να πέφτει, τα επεισόδια περιορίστηκαν.

Συνεχής ενημέρωση μέσω Twitter: