Μετά την καταγγελία του στο ΕΣΡ, η οργάνωση «Το Μωβ», με ανοιχτή επιστολή της, ζητά από τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να απομακρύνει την Κατερίνα Γκαγκάκη από πρόεδρο της Τεχνόπολης, με αφορμή τα σχόλια που έκανε η τελευταία στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για την υπόθεση της φοιτήτριας που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. 

Ads

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του το Μωβ, θεωρεί ότι η κ. Γκαγκάκη έχει προσβάλει βαρύτατα την αξιοπρέπεια των γυναικών με την συμπεριφορά της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Η ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Κύριε Μπακογιάννη, Η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Γκαγκάκη που εκλέχθηκε με τον συνδυασμό σας, έχει τοποθετηθεί πρόεδρος του Δ.Σ. της «Τεχνόπολης» η οποία παίζει καίριο ρόλο στην παραγωγή πολιτισμού από το Δήμο Αθηναίων.

Ads

Στις 7/11/2019 στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, όπου συμμετέχει η εν λόγω δημοτική σύμβουλος, παρουσίασαν το ρεπορτάζ αναφορικά με την ασέλγεια εις βάρος φοιτήτριας, στη Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ., διακωμωδώντας το γεγονός, δίχως ίχνος σεβασμού στην προσωπικότητα της και συντασσόμενοι εμμέσως πλην σαφώς με τον δράστη, γεγονός που ξεπερνάει κάθε όριο κανιβαλισμού, χυδαιότητας και νομιμοποίησης του σεξισμού.

Προάγει την υποκουλτούρα της ασέλγειας και του βιασμού, αναπαράγοντας όλα εκείνα τα κοινωνικά πρότυπα που οξύνουν την ανισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Είναι σοκαριστική συμπεριφορά, κυρίως όταν προέρχεται από γυναίκα. Συμπεριφορές αυτού του είδους προσβάλλουν όλες τις γυναίκες και ως Αθηναίες ανησυχούμε ιδιαίτερα για το τι είδους πολιτισμό προτίθεται να προάγει.

Συνεπώς, απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή της από το αξίωμα ως ακατάλληλη. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι νομιμοποιούμαστε να εκλάβουμε ότι συντάσσεστε με ό,τι προάγει την έμφυλη βία και παράγει αποτελέσματα εις βάρος του συνόλου του γυναικείου πληθυσμού, συνεπώς θα μας βρείτε απέναντι σας. Όλες και όλους. Αρνούμαστε να συμφιλιωθούμε με την κτηνωδία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΩΒ»