«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο» εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Ασκώντας κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως οι δύο πρώτοι μήνες της κυβέρνησης ήταν αρνητικοί, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία, ενώ επανήλθε στις καταγγελίες του περί απόκρυψης της δανειακής σύμβασης.

Ads

«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη», διαμήνυσε στα γαλάζια στελέχη ο πρώην πρωθυπουργός , έπειτα από τη συζήτηση που είχαν με επίκεντρο το πρόβλημα ρευστότηατ και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε στους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση φοβάται να φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή προκειμένου να αποφύγει προβλήματα στο εσωτερικό της. Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκε και το αίτημα να γίνει και ψηφοφορία για την έγκριση της, όσο και για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων.

Η ΝΔ έχει διευκρινίσει ότι θα ψηφίσει την επέκταση της δανειακής συμφωνίας για την οποία δήλωσε ότι είναι «πανομοιότυπη» με την επέκταση που είχε ψηφίσει εκείνη ως κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο του 2014.

Ads