Έναν νέο μηχανισμό έγκαιρων προβλέψεων αναφορικά με την ικανοποίηση των δημοσιονομικών στόχων των επομένων ετών συζητά η ελληνική κυβέρνηση με το κουαρτέτο των δανειστών, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.  

Ads

«Το αν θα έχουμε τήρηση ή υπέρβαση του στόχου το 2018 δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να το μάθουμε συζητάμε έναν μηχανισμό για να το ξέρουμε νωρίτερα. Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει μια προβολή για το πως θα κλείσει το έτος», σημείωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ισχύον κόφτης δημοσίων δαπανών θα καταργηθεί από το 2019. 

«Αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα, αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα», πρόσθεσε ο εν λόγω αξιωματούχος. 

Διαβάστε: Αισιόδοξος για συμφωνία στο επόμενο Eurogroup ο Τσακαλώτος

Ads

Σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και τόνισε: «δεν λέμε ότι δεν υπάρχει λιτότητα αλλά ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα».