Ζήτημα δεδηλωμένης εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα «Το Βήμα» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Ads

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνει προειδοποίηση ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» ακυρώνοντας έτσι την ιδέα για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τονίζει ότι «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».

Επιπλέον αναλύει το σχέδιο που έχει για την διακυβέρνηση της χώρας και αποκαλύπτει ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ως πρωθυπουργός θα είναι το φορολογικό.

Τέλος επισημαίνει ότι θα έλθει σε συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου για να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος με πλειοψηφία που θα διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή του, ώστε «να μην υποστεί η χώρα τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της απλής αναλογικής που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ads

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό», επισημαίνει και προσθέτει: «Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».