Αποφασισμένος «να τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων, από τον πρώτο μήνα» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Ads

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει τη δέσμευσή του ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά του.  Ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει επίσης επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως «έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως η ΝΔ ζητά πρόωρες εκλογές, γιατί «δεν ανεχόμαστε και δεν αποδεχόμαστε το σκοτάδι στο οποίο βυθίζει την πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας».  Όπως λέει: «Η οικονομία είναι σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση, το κράτος σε ανυποληψία. Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται. Διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να φύγουν. Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Έχω εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας. Όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

Αναφερόμενος τέλος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών» και προσθέτει: «Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό – καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια. Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε διαπλοκή».
να απαλλάξουμε τη χώρα από την γκρίζα καθεστωτική πρακτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, των Τσίπρα, Παππά. Δηλαδή, όσοι θέλουν να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, με σχέδιο, με μεταρρυθμίσεις, με ενότητα, με δυναμισμό. Με αλήθεια».

Ads