Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Ads

Έκανε εκτενείς αναφορές στον τομέα της παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταργηθούν τα νομοθετήματα Μπαλτά-Φίλη-Γαβρόγλου, χαρακτηρίζοντας αυτήν την κίνηση ως πρώτη προτεραιότητα και τόνισε πως ο νόμος της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα που η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση.

«Θα βάλουμε τέλος στα πανεπιστήμιά μας να αποτελούν χώρους ανομίας. Το άσυλο καθιερώθηκε ως προϋπόθεση ελευθερίας, σήμερα κατάντησε άλλοθι για εγκληματικές συμπεριφορές. Ο νόμος της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το σχέδιό μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών. Μπορούμε να μειώσουμε επτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε επτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό των 500 ευρώ. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας και δε θα την αφήσω να διαλυθεί. Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Ads

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη που έχει γνωρίσει ο τόπος ενώ για τα εθνικά θέματα σημείωσε πως «η κυβέρνηση έφερε συνεχώς υποχωρήσεις αντί για εθνική αξιοπρέπεια. Από το όνομα των Σκοπίων, μέχρι την εντός εισαγωγικών ομηρία των δύο στρατιωτικών και την βάζω σε εισαγωγικά, μια και έτσι την αποκαλεί ο κ. Καμμένος. Πώς να μην γυρίσουν οι νέοι την πλάτη στην πολιτική μετά από τόσες κωλοτούμπες;».