Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην αξιολόγηση είναι ο λόγος που οδηγεί τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ για περίπου 20 λεπτά στα γραφεία του κόμματός της (CDU) και στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή συνεργατών των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στην Γερμανίδα Καγκελάριο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι «το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση». Μετέφερε επίσης τη θέση της ΝΔ ότι η Ελλάδα ανήκει στο στενό πυρήνα της Ευρώπης και της ευρωζώνης. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο και σημειώνοντας ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να γίνουν. 

Ads

image

Ζητείται «δημοσιονομικός αέρας»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από το ηγετικό επιτελείο της ομάδας Μητσοτάκη σημείωναν ότι βασικό αίτημα του προέδρου της ΝΔ προς το Βερολίνο είναι η εξασφάλιση «δημοσιονομικού αέρα». Επίσης τόνιζαν ότι η στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει και την έχουν κάνει γνωστή στη Γερμανίδα Καγκελάριο από πέρσι το Μάρτιο. Τέλος υπογράμμιζαν ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών της χώρας. 

Αύριο η συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Τον κ. Μητσοτάκης συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας.