Αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Σκάι το πρωί της Δευτέρα.

Ads

 
«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Αν είναι να πέσει προτιμώ να πέσει μαχόμενη», σημείωσε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης δήλωσε πως οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.
 
«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν εχει αποδώσει όσο έπρεπε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Όπως είπε το βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι το θέμα των πλειστηριασμών και πρόσθεσε: «Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».
 
«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα· συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν», ανέφερε.