Γέλια προκάλεσε η -κάπως υπερβολικά εγκωμιαστική- προσφώνηση που επιφύλαξαν οι διοργανωτές της 2ης Συνάντησης για τη Βόρεια Εύβοια στα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

Ads

«Κύριε πρωθυπουργέ, αξιολάτρευτε κ. Μπένο, θεόσταλτε κ. Τριαντόπουλε (σ.σ είναι υφυπουργός στον πρωθυπουργό)»  ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την ομιλία της η Όλγα Βογιατζή, πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βόρειας Εύβοιας

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την διέκοψε και την ρώτησε «κανένα επίθετο για μένα δεν έχει;», προκαλώντας τρανταχτά γέλια στην αίθουσα.

Με το τέλος της παρέμβασής της η Όλγα Βογιατζή δέχθηκε ευχαριστήρια «κυρίως για τους επιθετικούς προσδιορισμούς. Σκέψου, όμως, κάτι και για τον πρωθυπουργό. Θα σου δώσω αργότερα το λόγο να το πεις».

Ads

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Σίμος Κεδίκογλου, και είπε αφού είναι θεόσταλτοι, τότε είναι θεός ο πρωθυπουργός.

Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε: «δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω θεόσταλτο γιατί αφού εγώ τον έστειλα, θα πάμε σε παραπομπές πολύ επικίνδυνες και θα οδηγηθούμε σε άλλες ατραπούς, στις οποίες δεν έχουμε καμιά διάθεση να κινηθούμε».