Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Ads

«Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το αγροτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τη χώρα και κανένα σχέδιο για το μέλλον, τονίζοντας πως ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για την Ελλάδα.

«Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία εμποτισμένη από το δηλητήριο της απόγνωσης κλείνεται στον εαυτό της. Η άγρια φορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν» είπε, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα, πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει μετατεθεί για τον Μάρτιο του ’17. Θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Μας περιμένουν νέα άδικα μέτρα και νέες άδικες θυσίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ανησυχία πως η χώρα ενδέχεται να ζήσει και πάλι στιγμές του 2015.

Ads

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στραμμένο στους πιστωτές και το άλλο στις συνιστώσες.

«Τη μία στέλνετε επιστολές στο ΔΝΤ ζητώντας την παραμονή του και μετά με non paper ζητάτε την αποχώρησή του. Πιστεύετε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της χώρας. Κάθε φορά που καθυστερείτε, ο λογαριασμός μεγαλώνει» είπε, τονίζοντας πως τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει. «Όσο καθυστερούμε, τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’17 θα κριθεί και η πορεία της χώρας μετά το ’18. «Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι στα μέσα του ’18 όταν λήξει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως αναβιώνονται τα σενάρια του Grexit. Μάλιστα, έκανε λόγο για δίλημμα, τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά σχεδίων για έξοδο Ελλάδας από Ευρωζώνη» είπε προσθέτοντας πως το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.