Πυρά εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εναντίον των δημαρχων που αντιδρούν στην επαναληπτική αξιολόγηση, αφήνοντας αιχμές ότι το κάνουν για να καλύψουν παράνομες μονιμοποιήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα αποδειχτεί ότι η πρόσληψη τους έγινε παράτυπα.

Ads

«Υπάρχει και ευθύνη του υπαλλήλου, αλλά όχι μόνο. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι είναι σαφές και πρέπει να απολυθούν. Το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου είναι τα κορόιδα;» διερωτήθηκε.

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη». «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι. Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση για το μισθολόγιο στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις», είπε.