Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε περιοδεία στην Μαγνησία όπου σε συνάντηση με τους Δημάρχους της Μαγνησίας στον Βόλο τόνισε ότι δεν βρίσκονται στα σχέδια της κυβέρνησης οι πρόωρες εκλογές.

Ads

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Όπως έχω πει πολλές φορές η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού της έργου»

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «Ξέρουμε ότι μας έπεσαν πάρα πολλά και αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά πιστεύω με πείσμα και μεθοδικότητα τις ξεπερνάμε, θα ξεπεράσουμε και τις τωρινές δυσκολίες της ενεργειακής κρίσης».

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και στην επίσκεψη στη Λίμνη Κάρλα και στο Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και σημείωσε «Οι δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα τρία χρόνια ήταν πάρα πολλές, περισσότερες από όσες είχε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Ads

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ακρίβεια είναι εισαγόμενο πρόβλημα, την αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης. Δεν υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο που να μην πρέπει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της αύξησης του κόστους ζωής. Θα τα λύσουμε και αυτά τα προβλήματα όμως. Από τον Ιούλιο θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα νέο πλαίσιο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο θα περιορίσει σε ανεκτά επίπεδα τις αυξήσεις».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε για το έργο της κυβέρνησης μιλώντας προς τους πολίτες πως «Θέλω όλοι οι πολίτες σε όλη τη χώρα να γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε μόνο με τα μεγάλα, με τις εθνικές πολιτικές, τη μείωση των φόρων, τη μείωση των εισφορών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι πράγματα τα οποία είναι λίγο-πολύ γνωστά, αλλά θέλω σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο, σε κάθε χωριό να γνωρίζουν ότι ασχοληθήκαμε και με τα μικρά προβλήματα».