Για λαϊκισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «φιλοδώρημα» το επίδομα των 400 ευρώ στους νέους άνεργους που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προωθούνται, επισημαίνοντας πως δεν είναι μεταρρύθμιση το να δίνουμε 400 ευρώ στους άνεργους νέους. «Αυτό είναι λαϊκισμός και φιλοδώρημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Σχολιάζοντας το παράδειγμα της Κύπρου ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως κάθε φορά που ακούει την κυπριακή ιστορία του αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς η Κύπρος κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα ενώ η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει 8 χρόνια μετά να ξεπεράσει τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.

«Αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αφεθεί να ολοκληρώσει τον κύκλο της θα είχαμε βγει από τα μνημόνια. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καμμένος και Χρυσή Αυγή δεν συναίνεσαν στην εκλογή Προέδρου» είπε, τονίζοντας πως η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση με ωριμότητα και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. «Είπαν την αλήθεια στον κυπριακό λαό και δεν κρύφτηκαν» τόνισε, επισημαίνοντας πως το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής έχει πολύ μεγάλη σημασία.

«Η Κύπρος βγήκε από την κρίση χωρίς να αυξήσει ούτε έναν φόρο. Χρησιμοποίησε τη φορολογία ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Δέσμευσή μας ότι θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, θα εφαρμόσουμε με ταχύτητα ένα συνεκτικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να κάνουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα μας κάνουν μια περήφανη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ads