Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρώτη τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της» και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μια ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο όνομα της «δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζει το κράτος δικαίου».

«Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς – Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος».

Διαβάστε επίσης:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με το διαγωνισμό για τις άδειες ήθελε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δικό του σύστημα διαπλοκής

«Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο» υποστήριξε. 

Στη συνέχεια μίλησε για παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό «με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα», τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας». 

Για τη Siemens υποστήριξε: «Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει, έχετε ήδη ηττηθεί, γι’ αυτό αντιδράτε έτσι. Στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν». 

«Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχίτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο, για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» κατέληξε και είπε: «προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε».