Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Έθεσε μάλιστα ως πρωταρχικό καθήκον της ΝΔ, να πρωτοστατήσει «στο μεγάλο κίνημα ώστε να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο».

Ads

Μίλησε για «μια παρέα που έγινε κυβέρνηση με αντιμνημονιακές κορώνες και ψέματα» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια». Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ανίκανο» και υποστήριξε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει». 

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε ότι «τα μέτρα κάβα δεν είναι τίποτα άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του  κ. Τσίπρα» ενώ υποστήριξε ότι «η περήφανη διαπραγμάτευση μας έχει στοιχήσει πέντε φορές παραπάνω από τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές τον Δεκέμβριο του 2014».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το  οποίο συμφώνησε. Όλοι γνωρίζουν ότι θα αποτύχει γιατί δεν έχει δώσει δείγμα γραφής ότι μπορεί να πετύχει», πρόσθεσε.

Ads

«Η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει το δράμα του περσινού καλοκαιριού. Η χώρα δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί: «Κύριε Τσίπρα αν αναζητείτε οδό διαφυγής παραιτηθείτε τώρα, μην οδηγήσετε τη χώρα σε νέες οδυνηρές περιπέτειες για να ξεφύγετε από τα δικά σας τραγικά αδιέξοδα». 

Κατόπιν μίλησε για την «ιστορική αποστολή της ΝΔ» που όπως υποστήριξε είναι η ανόρθωση της Ελλάδας. Απηύθυνε δε, κάλεσμα συμπόρευσης με τη ΝΔ στους πολίτες «για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».