Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φιάσκο με τις γαλλικές φρεγάτες.

Ads

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκποιεί με το νομοσχέδιο μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες αφού προηγουμένως έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

«Η ΔΕΗ θα μείνει με λιγότερο ανταγωνιστικές μονάδες κατόπιν της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χαντακώνει τη ΔΕΗ. Το μόνο που θα μείνει στη ΔΕΗ για να είναι ανταγωνιστική είναι τα τιμολόγια» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα με τις φρεγάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Eίναι πρωτοφανές αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, κι άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι».