«Το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από τις εκλογές. Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και ζητούμε τη λύση να τη δώσει ο λαός. Από τον Σεπτέμβριο αυτό το μήνυμα θα γίνει απόλυτα πλειοψηφικό στην κοινωνία γιατί τα υφεσιακά μέτρα θα φανούν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές και εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει.

Ads

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στην εκπομπή «42 λεπτά» ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα και γι’ αυτό πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως τις αλλαγές ο κ. Τσίπρας τις προωθεί επειδή βλέπει πως χάνει. «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο νόμο που τις κέρδισε. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε ουδέτερο χρόνο (…). Έχω ζητήσει εκλογές. Το μόνο που συζητάμε για αλλαγή εκλογικού νόμου είναι κατάτμηση εκλογικών περιφερειών. Δεν νομίζω ότι τα μικρότερα κόμματα θα εξαγοραστούν με μικρότερο τυράκι», είπε. «Πιστεύω ότι δεν θα βρεθούν οι 200 για να αλλάξει και να εφαρμοστεί τώρα ο εκλογικός νόμος . Εάν ο κ. Τσίπρας επιμείνει με αυτό θα αναδειχθεί η ΧΑ» είπε χαρακτηριστικά», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «είναι βαθιά αντιδημοκρατικό να καταφέρεσαι με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για πολίτες που ασκούν το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται». Τόνισε επίσης πως ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, επεσήμανε όμως πως «μόνο και μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα και έδειξε το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ήταν ακομμάτιστη συγκέντρωση καθώς η ΝΔ, όπως είπε, δεν είχε καμία διάθεση να την «καπελώσει».

Ads

Για τα εσωκομματικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν τον απασχολεί η προσχώρηση άλλων κομμάτων στη Νέα Δημοκρατία.