Βέβαιος πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλία. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το πρωί το δημαρχείο της Πύλης Τρικάλων, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

Ads

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και πως εγκλώβισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, ενώ ισχυρίστηκε πως η ΝΔ έχει σχέδιο για να τη βγάλει από την κρίση. «Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται. Δεν μένουμε στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα. Απλώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του λαού θα αγκαλιάσει την πρότασή μας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζεται ένας δυναμικός μετασχηματισμός του για να γίνει πυλώνας ανάπτυξης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους ορεινούς δήμους. Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στους δήμους, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη και σημείωσε χαρακτηριστικά: «θέλουμε να δώσουμε αρμοδιότητες στους δήμους. Οι προτεινόμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα μας βρουν κάθετα αντίθετους. Η απλή αναλογική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία».