Το πολιτικό σκεπτικό του αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την ανάμειξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ΝΟΟR-1, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Βουλή.

Ads

«Μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό δημιουργίας face news και για προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης. «Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρσέθεσε ότι οι παρεμβάσεις στν Δικαιοσύνη δείχνει την αγωνία να παραμείνουν στην εξουσία. «Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός θα είναι ένας ακόμη λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε ότι «εμείς θέλουμε να εξεταστεί σε βάθος η παρέμβαση του κ. Καμμένου και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».