Ανίκανη χαρακτηρίζει πάλι την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post εξαπολύει νέα επίθεση και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά εκλογές, καθώς πιστεύει, όπως λέει, πως η ΝΔ θα είναι μια «σοβαρή και ικανή κυβέρνησης με καλούς ανθρώπους».

Ads

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πρώτα απ’ όλα έχουμε την οικονομία σε ύφεση. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιβάλλει capital control», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι η οικονομία προσπαθεί ακόμα να επανακάμψει.

«Η εικόνα ανικανότητας της κυβέρνησης είναι απίστευτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χτίσει χώρους σε όλη την Ελλάδα για τους 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για μηδενική εμπειρία, λέγοντας πως τα στελέχη της δεν έχουν ουσιαστικά εργαστεί ποτέ.

«Υπάρχουν όλων των ειδών οι αριστεροί που αισθάνονται πολύ άνετα πίνοντας τον καφέ τους και ονειρευόμενοι την επανάσταση. Ο Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Είπε ψέματα παντού για να κερδίσει την εξουσία. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και δυστυχώς οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα αξίζει μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με καλούς ανθρώπους στις ανώτερες θέσεις.

Ads

«Πιστεύω πως αν προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσουμε τους νέους ανθρώπους που φεύγουν από την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό», αναφέρει, επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και επισημαίνει πως ένας από τους λόγους που ο ίδιος ζητά εκλογές είναι το γεγονός ότι υπάρχει διάβρωση στους δημοκρατικούς θεσμούς.