Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων στην περιοχή της Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, 20 μέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού.

Ads

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η εκτίμηση πως κατατρόπωσαν «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος» και ότι έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλονται οι πρώτες  αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ με βάση την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί.

Επίσης, όπως ειπώθηκε, γίνονται όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, των αγροτών  που έχουν υποστεί ζημιές με προτεραιότητα στην αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου ενώ θα συνεχιστεί η παροχή στεγαστικού επιδόματος στους αστέγους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα καταβολής αποζημιώσεων που έχει καταρτιστεί ενώ ανέφερε ότι «η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία είναι μια ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη».

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν έντονα παράπονα από την κυβέρνηση, απαιτώντας  άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για όλους ανεξαιρέτως, όπως και να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά-αποστραγγιστικά-αρδευτικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία τους.