«Θα ψηφίσουμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα θαλλασοδάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Θα ψηφίσετε εξεταστική επιτροπή για την τραπεζική αργία, την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την τραπεζική ανακεφαλαιοπόιηση;». Αυτή ήταν η αντιπρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσιπρα κατά τη δευτερολογία του. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην πρόταση του για εκλογές και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να το τολμήσει».
Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Διαβάστε τι είπε στην πρωτολογία του:
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Παραιτηθείτε για να δώσει τη λύση ο λαός

Αρχικά σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού στην έκθεση του ΟΟΣΑ και τον κατηγόρησε ότι άργησε να την ανακαλύψει, και πως όταν η ΝΔ εφάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις που ο Οργανισμός εισηγούνταν,  εκείνος ήταν στα κάγκελα και τις κατέκρινε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στη συνέχεια μία έντιμη συμφωνία – όπως είπε- στον Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση σας για εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των καναλιών, αλλά κι εσείς θα ψηφίσετε την πρόταση μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την επιβολή τραπεζικής αργίας, την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση», ήταν η πρόταση. «Ιδού η Ροδος», είπε και του σημείωσε ότι θα περιμένει την απάντηση του.

Ads

Αναφορικά με τη σχέση του εκδότη της Ακρόπολης κ. Μαυρίκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να προσπεράσει την γκάφα που έκανε νωρίτερα, όταν θέλοντας να απαντήσει στην κυβέρνηση για τις σχέσεις της ΝΔ με τους βασικούς κατηγορούμενους για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων (Παναγιώτη Μαυρίκο, Τάκη Μουσσά) αναφέρθηκε σε σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης της κρατικής τηλεόρασης με τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Μια σύμβαση όμως που υπογράφηκε από τη ΝΕΡΙΤ – όχι την ΕΡΤ – και τη διοίκηση που είχε ορίσει ο Αντώνης Σαμαράς. Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αυτοκαταγγέλθηκε, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ντρίμπλαρε» αναφερόμενος στην πρόσληψη του εκδότη της εφημερίδας το Χωνί κ. Χριστοφορίδη στο γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου, κι αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι η εφημερίδα επί ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να παίρνει διαφημίσεις από μεγάλες ΔΕΚΟ.

Ένταση προκλήθηκε  στη συνέχεια όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος εκ του κυκλώματος των εκβιαστών, τον οποίο δεν κατονόμασε καθώς δεν θυμόταν το όνομα του, ήταν συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας σηκώθηκε από το έδρανο του και διέψευσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας του να ανακαλέσει. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό. Ζητώ να ανακαλέσει αλλιώς θα είναι ένας κοινός συκοφάντης», είπε, ωστόσο εκείνος δεν ανακάλεσε ποτέ.

Κλείνοντας επέμεινε στη θέση του για διενέργεια εκλογών, λέγοντας στον Αλέξης Τσίπρα «τολμήστε να πάτε σε εκλογές και θα δούμε ποιος θα κερδίσει».

Η ομιλία Μητσοτάκη

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=e-9JTpxlBpc]