Την χρήση της «ρήτρας Αυστραλίας», βάσει της οποίας, όσοι έχουν περιουσία παίρνουν το συνταξιοδοτικό επίδομα, ενώ ό,τι δικαιούνται παραπάνω, βάσει εισφορών, το παίρνουν ανάλογα με την περιουσία τους θα ισχύει βάσει του νέου Μνημονίου, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ads

«Η ρήτρα Αυστραλίας είναι ένας αυτόματος συνταξιοδοτικός κόφτης, προκρούστης, που ανεξάρτητα τι έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος για να πάρει τη σύνταξη στο τέλος, και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της σύνταξης, δεν θα παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη αλλά το τελικό ποσό θα εξαρτάται από το μέγεθος του πραγματικού εισοδήματος και της πραγματικής περιουσίας, όχι της ονομαστικής, όπως λέει δυστυχώς η ακραία ρύθμιση που έχει ψηφισθεί», εξήγησε μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Μητρόπουλος.

«Μέσα στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται ως κεντρική ιδέα, τη διάσωση του ασφαλιστικού να μην τη αναδεχθούν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις, αλλά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος επισημαίνοντας ότι «η σύνταξη μπορεί να φτάσει ακόμα στα 360 ευρώ».