Με παραπομπή σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής ή ακόμη και σε Ειδικό Δικαστήριο απείλησε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας.

Ads

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο βουλευτής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ταυτόχρονα, ο Αλ. Μητρόπουλος ζήτησε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με τις αποφάσεις για είσοδο στο πρώτο Μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελλόριζο»

Καμία συναίνεση για τα μνημονιακά μέτρα

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις της τρόικα για το 2015, ο Αλ. Μητρόπουλος ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές για την επόμενη χρονιά, αλλά ούτε και τους όρους που θα θέσουν σχετικά με την υπαγωγή της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL).

Ads

Τέλος, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει ως κυβέρνηση όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, αντίθετα, όμως, θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος».