Παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες θα ακολουθούσε, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,πήγε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ads

Ο Μητροπολίτης μάλιστα, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, από το βήμα που έχει στηθεί. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία, μέσα στην ψυχή και στις συνειδήσεις μας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Νωρίτερα, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, κάλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τους πιστούς μετά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όπου και πρωτοστάτησε.

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.

image