Νέα περιστατικό μητροκτονίας έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Μια 84χρονη γυναίκα εντοποπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο δήμο Χαλκηδόνας στο χωριό Ξηροχώρι.

Ads

Η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης και έμενε με τον 59χρονο γιο της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Την 84χρονη εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις της ο άλλος της γιος, ο οποίος δεν ζούσε μαζί της και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ως πρώτος ύποπτος προσήχθη ο 59χρονος γιος της ο οποίος τελικά ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ads

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα» λέει ο αδερφός του μητροκτόνου

Ο άλλος γιος της και αδερφός του δράστη, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο δράστης είχε προαναγγείλει το φρικτό έγκλημα, ενώ είχε απειλήσει και τον ίδιο.

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», είπε ο αδερφός του 59χρονου. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, τη μητέρα τους την κοιτούσε τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του που της αφαίρεσε τη ζωή. Όπως μάλιστα δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία.

«Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την “καθάρισε”», είπε στους δημοσιογράφους. Όπως ανέφερε ο αδερφός του δράστη, ο μητροκτόνος είχε εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ ήταν συχνές οι εντάσεις και οι εξάρσεις βίας προς την μητέρα τους.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με το thestival, ο μητροκτόνος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αδερφός του. Σύμφωνα ωστόσο με τους κατοίκους της περιοχής, όταν τελικά βγήκε, δεν ακολούθησε ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, ο 59χρονος δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή αφού δημιουργούσε συχνά προβλήματα, λόγω και της εξάρτησής του από το ποτό. Σημειώνουν δε πως σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να καλέσουν την Αστυνομία προκειμένου να συνετιστεί.

Του ζήτησε νερό και την σκότωσε

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η άτυχη 84χρονη, η οποία ήταν τυφλή και κατάκοιτη, βρέθηκε γυμνή στο διάδρομο της μονοκατοικίας όπου συζούσε με τον γιο της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 58χρονος αφού τη δολοφόνησε, της έβγαλε τα ρούχα, με σκοπό να την πάρει στα χέρια και να πάει να τη θάψει στο κοιμητήριο του χωριού.

Ο μητροκτόνος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα αλκοολισμού, ενώ το 2021 είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Αστυνομικές πηγές περιγράφουν στο Newsbomb.gr πως έγινε το φονικό: «Η 84χρονη ξύπνησε και ζήτησε από το γιο της νερό. Ήταν αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί, καθώς ήταν τυφλή και καθηλωμένη στο κρεβάτι. Ο γιος της δεν ανταποκρινόταν. Εκείνη επέμενε να ζητάει νερό. Τότε ο 58χρονος σε κατάσταση κρίσης πήρε μία γυάλινη φιάλη τη χτύπησε στο κεφάλι και την έριξε κάτω. Μετά την πάτησε δυνατά με το πόδι του στο στέρνο και τέλος της έσφιξε με δύναμη το λαιμό. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Της έβγαλε τα ρούχα και προσπάθησε να την ενταφιάσει στο κοιμητήριο».

Τελικά ο 58χρονος δεν υλοποίησε το σχέδιο του και διέφυγε. Ο αδερφός του βρήκε νεκρή την 84χρονη μητέρα του και ειδοποίησε την Αστυνομία.