Επί ποδός βρίσκεται από το βράδυ της Μ. Πέμπτης η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για τον εντοπισμό μίας γυναίκας και τριών παιδιών, τα ίχνη των οποίων φέρεται να χάθηκαν στον ποταμό Έβρο, στο Σοφικό Διδυμοτείχου.

Ads

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, λίγο μετά τις 8 το βράδυ εντοπίστηκε στην εν λόγω περιοχή ομάδα περίπου 25 προσφύγων, οι οποίοι αψηφώντας τα φουσκωμένα νερά του ποταμού και τις πλημμυρισμένες παρακείμενες εκτάσεις πέρασαν στην Ελλάδα, όπου συνελήφθησαν. Οι ίδιοι φέρονται να δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι ενώ διέσχιζαν τον ποταμό Έβρο χάθηκαν τα ίχνη της γυναίκας και των τριών παιδιών, ενδεχομένως παρασυρόμενοι από τα ορμητικά νερά.

Η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων μέχρι στιγμής απέβη άκαρπη, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών υπό τις οποίες επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό, η γυναίκα και τα τρία παιδιά να επέστρεψαν στις όχθες του Έβρου στην πλευρά της γείτονος χώρας.