Ούτε ο Γιάννης Μιχαηλίδης θα κάνει μήνυση στους αστυνομικούς γιατί τα παιδιά «είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αν και όλοι τούς αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν θέλουν να θυματοποιηθούν. Ό, τι πράττουν και λένε είναι πολιτική άποψη σταθερή και ακέραια» είπε η μητέρα του γνωστού ως Τοξοβόλου, ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ads

 

Η μητέρα του Μιχαηλίδη, μίλησε στην εφημερίδα 6 Ημέρες για την εικόνα που της μετέφερε ο γιός της, σύμφωνα με τον οποίο, οι αστυνομικοί του έριξαν ένα μπουφάν στο κεφάλι και τον κλοτσούσαν.

«Ήξεραν ποιος είναι. Είχε τρία εντάλματα σε βάρος του. Έβριζαν την μάνα του και τον χτυπούσαν», περιγράφει η ίδια.

Ads

«Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;» αναρωτιέται η μητέρα του Μιχαηλίδη, ο οποίος – σύμφωνα με την ίδια- δεν θέλει πλέον να πάει για εξετάσεις, καθώς είναι πολύ επώδυνη η διαδικασία της μεταφοράς του, έτσι όπως είναι δεμένος πισθάγκωνα.

«Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής. Αυτό θέλω να πω για το γιο μου» καταλήγει.