Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 18 Σεπτέμβρη από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Όμως για την οικογένεια ο χρόνος έχει σταματήσει σε εκείνη την ημέρα. «Για εμάς είναι σαν εκείνη την ημέρα. Μόνο που ο πόνος είναι πιο βαθύς, πιο έντονος», δηλώνει η μητέρα του Φύσσα.

Ads

«Η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω. Και ισόβια να ρίξουν στον δολοφόνο και σε όσους εμπλέκονται, ε και; Δεν αλλάζει κάτι…», λέει στο Έθνος, ενώ σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του γιου της σε ένα αντιφασιστικό Σεπτέμβρη.

Δακρυσμένη η Μάγδα Φύσσα συνεχίζει: «Ποιος θα έδινε το παιδί του; Και για ποια κοινωνία, για ποιον κόσμο; Τυχαία βγήκε η Χρυσή Αυγή στην επιφάνεια; Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό έχει τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το εγγόνι του από τους φασίστες που πολέμησε εκείνος σαν φαντάρος».

«Αν δεν ήταν εκείνο το βράδυ μαζί του η Χρύσα, δεν θα ξέραμε τι είχε γίνει. Η Χρύσα ήταν εκείνη που πίεσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σημείο. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα», αναφέρει και προσθέτει : «Έφυγε για πάει να δει μπάλα και δεν γύρισε! Είναι τρελό, είναι τρελό! Κι ο κόσμος να κοιτάει από τα μπαλκόνια του και να φοβάται να κατέβει.»

Ads