«Να ξυπνήσουμε μια μέρα και όλο αυτό να είναι εφιάλτης. Αυτό θέλουμε σαν οικογένεια. Όλα τα άλλα νομικά πρέπει να γίνουν. Πρέπει να τιμωρηθούν», αναφέρει στο Έθνος η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά κατά τη διάρκεια επίθεσης τάγματος εφόδου.

Ads

 
«Εμάς μας βύθισαν. Είμαστε νεκροί. Δεν περνούν οι μήνες. Πότε ήρθε ο Απρίλης ούτε το έχουμε πάρει χαμπάρι. Και αιώνες και μία μέρα ήταν όλος αυτός ο χρόνος που έχει περάσει. Ερχομαι εδώ, πηγαίνω στο νεκροταφείο. Τι να πω; Πως είναι απόντες όλοι; Ολοι απόντες. Πουθενά. Δεν είδαμε κανέναν… Πήραν το παιδί μου με το έτσι θέλω. Ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν θα σκοτώσουμε κάποιον και βρεθήκαμε εμείς στον δρόμο τους. Αυτό έγινε. Βρεθήκαμε στον δρόμο τους. Να φτάσεις ένα παιδί 35 χρονών και να έρθουν να στο πάρουν με το έτσι θέλω. Και μιλάνε για συμπλοκή.
 
Πιστεύω σε κάποιες συνειδήσεις ο Παύλος να άλλαξε τρόπο σκέψης. Αλλά ούτως ή άλλως θα το έκανε. Αυτός ήταν ο στόχος του. Απλά θα το έκανε ζωντανός. Και έκανε και μπορούσε να κάνει πολλά άλλα. Αλλά δεν τον άφησαν», δηλώνει όταν ρωτήθηκε αν έχει αλλάξει κάτι από τη δολοφονία του γιου της, ενώ εκφράζει και την πικρία της για τις προσπάθειες επανεμφάνισης της νεοναζιστικής οργάνωσης στις γειτονιές της περιοχής. «Έχουν σταματήσει; Στο Πέραμα συνεχίζουν».
 
Όταν ρωτήθηκε αν η «θυσία του Παύλου Φύσσα έπιασε τόπο;». «Δεν με ρώτησαν αν θέλω να θυσιάσω το παιδί μου, ούτε το ίδιο το παιδί το ρώτησαν. Γιατί να θυσιαστεί; Για ποιον κόσμο να θυσιαστεί; Γι’ αυτόν τον κόσμο εδώ; Αξιζε τον κόπο; Ούτε αυτόν ρώτησαν, ούτε εμάς». Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τις συλλήψεις της ηγεσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης η Μάγδα Φύσσα αναφέρει: «Σίγουρα κάτι είναι κι αυτό. Θα ήταν διαφορετικά αν δεν γινόταν τίποτα. Αλλά δεν περιγράφεται αυτό που νιώθουμε εμείς».