Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μετά την απολογία του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου, Μανώλη Σοροπίδη, στην οποία υποστηρίζει ότι δύο άτομα, ένας δικηγόρος και ένας άνδρας με το όνομα Χάρης, του ζήτησαν «να βγάλει από τη μέση την Δώρα Ζέμπερη γιατί κυνηγάει πλούσιους και καταστρέφει οικογένειες».

Ads

Μάλιστα, με νέες δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Star μετά και την απολογία ο δολοφόνος υποστηρίζει ότι εκείνος απλώς την τραυμάτισε στο χέρι, όμως οι άλλοι την εκτέλεσαν.«Η ουσία είναι ότι εγώ την τραυμάτισα λίγο την κοπέλα στο χέρι και την κοπέλα από εκεί που έφυγε την εκτελέσανε, γιατί έτσι το είχανε στήσει το σκηνικό» δήλωσε μέσα από τις φυλακές Δομοκού.

«Θέλανε την κοπέλα να την φάνε από την αρχή αυτοί που είναι και τους έχω δώσει και ονομαστικά και γι΄ αυτό θα κατέβω κιόλας, εγώ έρχομαι με μεταγωγή, την Τρίτη θα βρίσκομαι και για να μου τους φέρει να τους αναγνωρίσω, την εγκληματική οργάνωση αυτή και να δείξω ότι αυτά τα φάρμακα που παίρνουν και έχουν διαρρεύσει στην αγορά, τα τζιχάντ, που παίρνανε και μου δίνανε εμένα…» είπε ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος.

«Εγώ την τσάντα της κοπέλας την πήρα εκεί που καθόταν στο μνήμα. Η κοπέλα έφυγε από μένα κανονικά, περπατούσε και έφυγε και πήγε μεγάλη απόσταση και της κόψανε το δρόμο και την εκτελέσανε γιατί ήθελαν από την αρχή αυτό να καταφέρουν. Αλλά θέλανε να κόψω εγώ την κοπέλα, γιατί θα μ΄ έπιανε αναγκαστικά και θα είχα το DNA της επάνω μου, αν δεν με πιάνανε μέσα στο νεκροταφείο, ώστε να βγουν αυτοί καθαροί, γιατί θα είχα σίγουρα το DNA της επάνω μου. Με στείλανε μετά το κινητό της να το πάω σε ένα μαγαζί, το οποίο είχε κάμερες, ήταν για δεύτερη φορά σίγουροι ότι θα πιάνανε εμένα. Αυτοί το κάνανε με μαχαίρι. Είναι χασάπηδες, την κοπέλα την εκτελέσανε, γιατί τους ήταν εμπόδιο. Τους είχε κάνει μεγάλη ζημιά, γιατί οι πελάτες τους ήταν μεγάλου κύρους και μεγάλα ονόματα, τα οποία δεν μ’ ενδιαφέρει εμένα, μου είχαν πει. Αυτοί εξαφανιστήκαν. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν γιατί θέλανε τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί ο ένας μου είπε τη συνάντησε την κοπέλα πριν να γίνει το κακό, τη συνάντησε την κοπέλα στο δρόμο και της ζήτησε να του κάνει ψιλά και της έδωσε πέντε ευρώ και εκείνη του έδωσε ψιλά για να τα βάλει δήθεν στην εκκλησία. Και με απείλησε κιόλας ότι θέλει τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί σίγουρα τα πέντε ευρώ είχαν το DNA του πάνω» είπε ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος για να καταλήξει στη συγγνώμη.

Ads

«Να με συγχωρέσει η οικογένειά της, δε μπορούν το καταλαβαίνω. Εγώ ο ίδιος δε συγχωρώ τον εαυτό μου που έγινα αιτία και έγινε ένα τέτοιο γεγονός, αλλά θα κάνω τα πάντα για να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που την εκτέλεσαν. Θα κάτσουν και θα το πληρώσουν αυτό, γιατί η κοπέλα δεν έφταιγε σε τίποτα. Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έκανε τη δουλειά της σωστά και αυτοί ήθελαν να την εκτελέσουν».

Δραματική έκκληση της μητέρας: «Να μιλήσει με ονόματα»

«Αν σέβεται τον πόνο μας και αν έχει μετανιώσει πραγματικά που σκότωσε τη Δώρα μας, όπως έχει πει, τότε του ζητώ να μιλήσει», δήλωσε η Γεωργία Ανδρέλου, μητέρα της εφοριακού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Να πει όλη την αλήθεια, κάνω έκκληση να μιλήσει ανοιχτά, με ονόματα. Ποιοι είναι αυτοί που τον έβαλαν να σκοτώσει το παιδί μου; Δεν χρειάζεται προστασία, βρίσκεται, ήδη, στα χέρια της Δικαιοσύνης και η προστασία που έχει ήδη του αρκεί ώστε την ερχόμενη Τρίτη στη συμπληρωματική απολογία να μην μιλήσει γενικά, αλλά με στοιχεία. Πρέπει και εμείς να μάθουμε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της Δώρας.

Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης, πατέρας της δολοφονημένης εφοριακού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε ότι ο δολοφόνος της κόρης του «λέει την αλήθεια. Μου είχε πει η κόρη μου ότι την απειλούσαν. Έπρεπε το παιδί να έχει φύλαξη όλο το 24ώρο και δεν είχε τίποτα. Της είχα πει να τα παρατήσει όλα και να φύγει».

«Πιστεύω ότι η υπηρεσία της πάει να τα κουκουλώσει, προσπαθούν να τα σκεπάσουν», είπε ο Κ. Ζέμπερης, ισχυριζόμενος ότι θεωρεί πως η κόρη του είχε αναφέρει στην υπηρεσία της ότι είχε προβλήματα, όπως είχε κάνει και σε εκείνον, αναφέροντας ότι «από τον υπολογιστή της, έχουν χαθεί ονόματα, από υποθέσεις που χειριζόταν το παιδί μου», σημειώνοντας ότι «δεν είχε υποθέσεις που αφορούν κουλουτζήδες, αλλά σημαντικές υποθέσεις».

Όπως είπε, «ο άνθρωπος αυτός ήθελε την κόρη μου νεκρή, γι΄ αυτό την χτύπησε με μανία», ενώ ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι ο καθ΄ ομολογία του δολοφόνος «μίλησε τώρα, διότι δεν του έδωσαν τα υπόλοιπα λεφτά που του είχαν υποσχεθεί».

Αοριστίες, κενά κι επιφυλάξεις

Ωστόσο και τουλάχιστον μέχρι στιγμής ο δολοφόνος πέραν των αόριστων αναφορών δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των δυο ανδρών που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, του ζήτησαν να εκτελέσει την Δώρα Ζέμπερη.

Ο συνήγορος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας, χαρακτήρισε αόριστο τον νέο ισχυρισμό του καθ΄ ομολογία δολοφόνου ότι δύο άνδρες του έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

«Σύμφωνα με το υπόμνημα γνωρίζει ποιοι είναι αλλά δεν τους κατονομάζει και ζητάει προστασία από το δικαστήριο. Είναι ένα λογικό κείμενο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν το έγραψε ο ίδιος. Υπάρχουν περίεργες λεπτομέρειες, τονίζει μεταξύ άλλων. «Όσο δεν λέει ονόματα πρόκειται για λόγια του αέρα. Μέχρι να αποδειχθεί κάτι μιλάμε για ψεύδη ενδεχομένως του κατηγορουμένου», επισημαίνει ο δικηγόρος.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τα λεγόμενα του δολοφόνου και διαπιστώνουν κενά στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν -Σοροπίδης. Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, πιθανότατα δεν μπορεί να στηρίξει με αποδείξεις και στοιχεία τον ισχυρισμό του ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του θύματος.

Κατά την έρευνα που είχε κάνει η ΕΛ.ΑΣ., μετά τη δολοφονία της κοπέλας, αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι η Δώρα Ζέμπερη δεν χειριζόταν κρίσιμες υποθέσεις για λογαριασμό της υπηρεσίας της με τη δουλειά της να έχει περισσότερο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.