Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση και διαρροή απόρρητων εγγράφων αναφορικά με τις καταγγελίες Πανούση, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, κύριοι Παρασκευόπουλος και Τόσκας.

Ads

Οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Τόσκας επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση Πανούση, αλλά και να ενημερωθούν για τον φάκελο της υπόθεσης.

Εξερχόμενοι του Αρείου Πάγου, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. «Αναφέραμε ο κ. Τόσκας και εγώ προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο που μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων που είναι απόρρητα, καθώς και της αναπαραγωγής τους» δήλωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος. «Τα θέσαμε στην κρίση της εισαγγελέως και εμπιστευόμαστε την κρίση της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

«Πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει τα θέματα πιθανής διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα θέματα εθνικής ασφάλειας», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας. Σημείωσε δε με νόημα πως με τα θέματα αυτά «δεν μπορούμε να παίζουμε».

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=NAKGqq-Ycc8]

Για επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον της κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, τη στιγμή της κρίσιμης διαπραγματευτικής προσπάθειας έκανε λόγο στην ΕΡΤ η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις καταγγελίες Πανούση και την στάση του Mega.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατήγγειλε τον αποκλεισμό της από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού κι έκανε λόγο για προπαγανδιστική διάθεση και προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

«Οι θέσεις του κόμματος είναι γνωστές», είπε και σημείωσε πως ο Παναγιώτης Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επισκέψεις στις φυλακές γιατί είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν πρέπει αυτό να ποινικοποιείται και να περιγράφεται σαν σχέση με την τρομοκρατία», τόνισε.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=fSHH86U3iOY]