Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για το αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού. 

Ads

«Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι ένα συνεχιζόμενο θεσμικό και οικονομικό σκάνδαλο επί πολλά χρόνια» τονίζει στην «Αυγή» ο Αριστείδης Μπαλτάς. Προσθέτει δε ότι «πρέπει ο βρεφονηπιακός σταθμός, τον οποίο διαχειρίζεται το Ταμείο, να περάσει στο υπουργείο Πολιτισμού και σ’ αυτό να μεταφερθούν με σύννομο τρόπο οι εργαζόμενοί του. Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, το οποίο δεν εξυπηρετεί καν το όνομά του, να καταργηθεί» επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, έρχεται ως συνέχεια της ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσε ο ίδιος με 28 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη άνοιξη. 

Επιπλέον, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το 2015, οπότε εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα προκύπτουν από τα δημοσιεύματα που στηρίζονται σε διαρροές του προσωρινού πορίσματος από τον οικονομικό έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «καθιστούν», σύμφωνα με τον πρώην υπουργό «επιτακτική τη δικαστική διερεύνηση ώστε να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν όλα τα δεδομένα και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Ads

Διαβάστε επίσης:

Επιπλέον ο Αριστείδης Μπαλτάς, όπως αναφέρει και στη δήλωσή του για το θέμα, «επιθυμεί να εκφράσει δημόσια την αμέριστη στήριξή του προς την τέως πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) κ. Α. Λούβη απέναντι στην επίθεση που δέχεται αυτές τις μέρες από την ηγεσία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ)». Η επίθεση στο πρόσωπό της, όπως σημειώνει, «δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην προσήλωσή της στην κυβερνητική εντολή για πλήρη διαφάνεια και εξονυχιστικό έλεγχο ως προς τη διάθεση του δημοσίου χρήματος που διαχειρίζεται το ΤΑΠ». 

«Αδιαπραγμάτευτος στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», κατά τον κ. Μπαλτά, «είναι η ρήξη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα καθώς και η διαφανής, σύννομη και εκλογικευμένη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Είναι βέβαιο πως τον στόχο αυτό συμμερίζεται, εκτός των άλλων, και η μεγάλη πλειοψηφία των αρχαιοφυλάκων. Άλλωστε η επίτευξή του αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση τόσο για τη ριζική αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών που όλοι γνωρίζουμε όσο και για την πραγματοποίηση των καινοτόμων και προοδευτικών μετασχηματισμών που απαιτεί η υπέρβαση της κρίσης και η πρόοδος της κοινωνίας μας».

Τι απαντά η ΠΟΕ ΥΠΠΟ

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του Αριστείδη Μπαλτά, αναφέρει: 

«Δεν μας προκλήθηκε η παραμικρή έκπληξη» γιατί «κατανοούμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει προσωπικά, γνωρίζοντας πλέον πως το πόρισμα του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου που ο ίδιος διέταξε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας δεν βρήκε το παραμικρό διαχειριστικό πρόβλημα». 

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη του πρώην υπουργού προς την Ασπασία Λούβη, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ υποστηρίζει ότι «τα δύο αυτά πρόσωπα τα συνδέουν πολλά που έχουν να κάνουν με αποφάσεις του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΑ».