Μετά τη φασιστική επίθεση κατά μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Μάριος Αυγουστάτος, που βρέθηκε στο στόχο των φασιστών, κατέθεσε το Σάββατο μήνυση. Σημειώνεται πως την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και περιοδεία ενημέρωσης των κατοίκων του Κορυδαλλού από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ads

Η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, την Κυριακή 2/11, το βράδυ λίγη ώα μετά την απογευματινή αντιφασιστική αφισοκόλληση, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Μ. Αυγουστάτος. Έξω από το σπίτι του, όπου διαμένει και η ηλικιωμένη μητέρα με προβλήματα υγείας, τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε κάδο ανακύκλωσης. Ο κάδος τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ οι δράστες της επίθεσης προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον Μάριο Αυγουστάτο χτυπούσαν με ξύλα τα παράθυρα του ισόγειου σπιτιού του. «Γαμ…νοι Συριζαίοι θα πεθάνετε», φώναζαν.

Όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολλοστή φορά που μέλη του κόμματος στον Κορυδαλλό και τη Νίκαια δέχονται επιθέσεις και απειλές από νεοναζί. «Την ώρα που στελέχη της επιχειρησιακής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και του τοπικού τάγματος εφόδου, είναι προφυλακισμένα και επίκειται η έναρξη της δίκης της δολοφονικής φασιστικής οργάνωσης, ομάδες τραμπούκων συνεχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν αγωνιστές του Κινήματος και της Αριστεράς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Να γνωρίζουν πως δε μας φοβίζουν, αντίθετα, απομονώνονται και αποκαλύπτουν στα μάτια ολοένα και περισσότερων απλών ανθρώπων, το πραγματικό ποιόν τους! Καλούμε την πολιτεία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να πράξουν τα αυτονόητα».