Μήνυση για ανθρωποκτονία από δόλο κατά αγνώστων κατέθεσαν την Παρασκευή οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, από την Κατοχή Μεσολογγίου που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της.

Ads

«Η σχηματισθείσα μέχρι την Τετάρτη δικογραφία διαβιβάστηκε στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ο οποίος επέστρεψε πίσω την συγκεκριμένη δικογραφία στην αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση και έχουν ζητηθεί από τον Εισαγγελέα επιπλέον στοιχεία. Επίσης σήμερα κατατέθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας Λαγούδη μήνυση για ανθρωποκτονία από δόλο, από πρόθεση και οποιοδήποτε άλλο σχετικό αδίκημα προκύψει κατά αγνώστων δραστών» δήλωσε ο Κώστας Ζώης, δικηγόρος και συνεργάτης του Βασίλη Ταουξή, δικηγόρου της οικογένειας. 

Παράλληλα, εκτός από την αστυνομία, τις έρευνες συνεχίζει και ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου, ο οποίος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή το σενάριο της δολοφονίας. Μάλιστα σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι η 44χρονη είχε δεμένα τα χέρια της με πλαστικές χειροπέδες ενώ φέρει εγκαύματα στα χέρια της. Η οικογένεια είναι πεπεισμένη ότι η 44χρονη δολοφονήθηκε και περιμένει με αγωνία για να μάθει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεις, όπως αναφέρει ο Κώστας Ζώης. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Κώστας Σπύρου, έλαβε μήνυμα στο κινητό του, με το οποίο ο αποστολέας κατονόμαζε δυο άτομα, έναν άντρα και μια γυναίκα, ως τους δολοφόνους της 44χρονης. Το μήνυμα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Υπήρξε επίσης η πληροφορία ότι η Ειρήνη Λαγουδή είχε δανείσει 100.000 ευρώ στον γιατρό με τον οποίο διατηρούσε σχέση. 

Ads

Από την πλευρά του, εκείνος έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στο κινητό του ήρθε γραπτό μήνυμα από την 44χρονη που έλεγε: «Αγάπη μου θα τα πούμε στην άλλη ζωή» κι από εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι την αναζήτησε στο σπίτι της αλλά όταν είδε απ’ έξω το αυτοκίνητό της αποχώρησε.

Το σενάριο του εκβιασμού 

Το μεταξύ πλέον ερευνάται το σενάριο του εκβιασμού. «Κλειδί» για την υπόθεση θανάτου της 44χρονης είναι πλέον τα χρήματα που δάνεισε η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με το STAR, αλλά και ο καβγάς με δυο άντρες που είχε το πρωί της εξαφάνισης. 

Η τελευταία μαρτυρία 

Επιπλέον, ένας μάρτυρας που εργάζεται στην περιοχή της παραλίας του Λούρου, το μεσημέρι του Σαββάτου, δήλωσε ότι είδε μπροστά του το αυτοκίνητο της 44χρονης, το χρυσό τρίθυρο Ford, λίγο πριν εκείνη εξαφανιστεί.

Όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή: «Είδα το αυτοκίνητο με μια κοπέλα και δύο άνδρες. Τους είδα που σταμάτησαν το αυτοκίνητο και κατέβηκε μόνο η κοπέλα που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Ήταν ψηλή και φορούσε μαύρο μπουφάν. Προχωρούσε μόνη της προς την παραλία, περίπου 40 μέτρα μακριά. Κοιτούσε επίμονα τον φίλο μου που ήταν κοντά της. Του φάνηκε όπως μου είπε εκείνος σαν να ήθελε να πει κάτι αλλά δεν του μίλησε.

» Το αυτοκίνητο συνέχισε για 20 μέτρα. Μετά σταμάτησε και κατέβηκαν δύο άνδρες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μέτριου αναστήματος, είχε μακριά μαλλιά και τα είχε πιασμένα. Τα μαλλιά του είχαν γκριζάρει λίγο και φορούσε τζιν παντελόνι. Ο δεύτερος άνδρας φορούσε άσπρο πουκάμισο και μαύρο γιλέκο. Οι δύο άνδρες στάθηκαν για λίγο κοντά στο αυτοκίνητο. Κοιτούσαν τις εργασίες στη θάλασσα και μου έκανε εντύπωση. Σκέφτηκα: Τι μπορεί να θέλουν αυτοί εδώ;»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιγράφει πώς ο ένας από τους δύο άνδρες ουσιαστικά διέταξε βρίζοντας την Ειρήνη να επιστρέψει στο αυτοκίνητο:

«Έπειτα από περίπου 3 λεπτά, ο άνδρας με τα μακριά μαλλιά φώναξε με πολύ έντονο τρόπο στην κοπέλα να γυρίσει στο αυτοκίνητο. Της είπε: “Μπες μέσα μωρή κ…” Η κοπέλα γύρισε στο αυτοκίνητο της τράβηξαν το κάθισμα και μπήκε πίσω γιατί το αυτοκίνητο είχε δύο πόρτες. Μπήκαν κι εκείνοι μέσα και έφυγαν». 

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ενδεχομένως να μπορούσε να αναγνωρίσει τους δύο άνδρες,, ωστόσο, παρόλο που κατέθεσε στην αστυνομία κανείς δεν του έδειξε φωτογραφίες υπόπτων.