Μηνύματα του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου διαβάστηκαν, χθες στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

Τα μηνύματα, που δημοσιεύει η πρωτοβουλία Jailgoldendawn, αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων τη συνεργασία του Τάκη Μπαλτάκου με τη ναζιστική οργάνωση και τις συναντήσεις που είχε με ηγετικά στελέχη των νεοναζί πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Ηλιόπουλος χαρακτηρίζει στα μηνύματα τον Μπαλτάκο, τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, «βαμμένο Χρυσή Αυγή». 

Τα μηνύματα του Ηλιόπουλου, προστίθεται στις αντίστοιχες επικοινωνίες που προκύπτουν από το κινητό του Κασιδιάρη, αλλά και το περίφημο βίντεο με τη συνομιλία του Μπαλτάκου με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για τις διώξεις της ηγεσίας της οργάνωσης. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν από τη μία τις υπόγειες σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα υποβαθμίζουν τους ισχυρισμούς του Μπαλτάκου στη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη, καθώς όπως φαίνεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν και στενός συνεργάτης της οργάνωσης. 

image

Τα «κατορθώματα» του Λαγού

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναγνώστηκαν και τα στοιχεία που εμπλέκουν τον Λαγό σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου.  Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διάβασε μηνύματα που αντάλλαξε ο Λαγός με τη συγκατηγορούμενή του Νικόλ Μπενέκη μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο (10/7/2013). Από τα μηνύματα προκύπτει η παρουσία του Λαγού στην επίθεση με τον ρόλο του επικεφαλής, ο ξυλοδαρμός μελών του Συνεργείου με σχεδιασμό και πρόθεση, η οργανωμένη αποχώρηση και η προσαγωγή μελών της ΧΑ από την αστυνομία που όμως δεν σήμανε οποιαδήποτε σύλληψη.

Ads

image

Όπως υπενθυμίζει η πρωτοβουλία Jailgoldendawn, ο Λαγός μετέβη στο Συνεργείο χρησιμοποιώντας το βουλευτικό του αυτοκίνητο, γεγονός που έχει προκύψει από έγγραφα που έχουν ήδη αναγνωστεί στο δικαστήριο. Ο ρόλος του Λαγού έχει ήδη αποκαλυφθεί και στις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις της δίκης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Πειραιά και πρωτοπαλήκαρο του Μιχαλολιάκου προανήγγειλε την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες λίγο πριν αυτή λάβει χώρα από τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον Πανταζή στις 12/6/2012.

Ο Λαγός ενορχήστρωσε και καθοδήγησε και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα, όπως προέκυψε από πλήθος στοιχείων με σημαντικότερη τη συνομιλία με τον Δεβελέκο, λίγα λεπτά μετά την επίθεση (12/9/2013). 

Τέλος, ο Λαγός έδωσε το “οκ” για την κινητοποίηση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που μετέβη στο Κοράλλι και σκότωσε τον Παύλο Φύσσα στις 17-18/9/2013. Ήδη στο δικαστήριο έχουν ακουστεί οι συνομιλίες με Δεβελέκο και Πατέλη, όπου ο Λαγός προσπαθεί απεγνωσμένα να συγκαλύψει την ταυτότητα των δραστών και τον ρόλο του Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή. Η υπεράσπιση των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν προέβη σε κανέναν ισχυρισμό, σχολιασμό ή αίτημα μετά την ανάγνωση των νέων στοιχείων, απόντων των δύο συνηγόρων του Λαγού.