«Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως για τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δηλώνοντας παράλληλα έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Ads

«Η πραγματικότητα είναι πως όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια, αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ούτως ώστε να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και οι νέοι επιστήμονες.

«Στις αρχές συμφωνούμε», είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Ο πρωθυπουργός τόνισε: «άρα αυτή τη στιγμή το κρίσιμο θέμα είναι να διαχωρίσουμε και να βρούμε τρόπους για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και κυρίως για τους νέους επιστήμονες». «Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά δεν γίνεται με το σχέδιο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «Να κάτσουμε να τα κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις». «Ως μηχανικοί δεν πιστεύουμε στην ασάφεια, περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα και έως τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής σημείωσε ότι οι φορείς είχαν θεσμική υποχρέωση να επισκεφτούν τον πρωθυπουργό. Τόνισε ότι οι επιστημονικοί φορείς δεν έλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά είπε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι λαμβάνει υπ’ όψιν του τις παρατηρήσεις που υπέβαλαν και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει χρόνος για να γίνει διαβούλευση». Πρόσθεσε πάντως ότι είναι αναγκαίο να γίνει ουσιαστική αλλαγή στο σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου.

Ads

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαρροών επιστημόνων στο εξωτερικό. Τόνισε ότι οι νέοι επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό για ειδικότητα και μένουν εκεί, ότι το σύστημα της Υγείας είναι στα όρια του και ότι τα νοσοκομεία σε λίγο καιρό δεν θα έχουν γιατρούς να εφημερεύουν.

«Άρα, θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για τα νέα παιδιά, για να επιβιώσουν στον τόπο», συνέχισε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ως έναν νέο άνθρωπο, πρόσθεσε ότι το δικό του μέλημα και όλων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.