Μετά την απαλλακτική απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για τα περί «σκευωρίας» Novartis, ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως ανέφερε «η αλήθεια για τη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν». 

Ads

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το βράδυ υπήρξε η απαλλακτική απόφαση του Συμβουλίου τόσο για τον ίδιο όσο και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννη Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα καθώς και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη από όλες τις κατηγορίες περί σκευωρίας. Αντίθετα το Συμβούλιο παρέπεμψε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. 

► Διαβάστε αναλυτικά στο Tvxs.gr: «Βόμβα» από το βούλευμα για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: Δεν διώκονται για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis

Όπως σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης το Συμβούλιο παραπέμπει μόνο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη «για να μην καταρρεύσει πλήρως η στημένη κατηγορία». «Δεν κατάφεραν να περαιώσουν τη βρόμικη επιχείρηση και να βάλουν στο σκαμνί και τους δημοσιογράφους και τους επίκουρους εισαγγελείς εξαιτίας και των μεγάλων αντιδράσεων που προκλήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό», σημείωσε.

Ads

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη: «Το Συμβούλιο αποφάσισε για την αθωότητά μου. Δεν παραπέμπει ούτε εμένα, ούτε την Παπαδάκου, τον Φιλιππάκη και 2 Εισαγγελείς σε δίκη. Παραπέμπονται μόνο Παπαγγελόπουλος Τουλουπάκη για να μην καταρρεύσει πλήρως η στημένη κατηγορία. Δεν κατάφεραν να περαιώσουν τη βρόμικη επιχείρηση Η αποτυχία τους δεν είναι άσχετη με την αντίδραση του κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αλήθεια για τη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο @kmitsotakis και θα ακολουθήσουν ο @AdonisGeorgiadi, ο Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν».

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη συνοδεύεται και με δημοσίευμα του Documento, στο οποίο υπενθυμίζονται οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση. Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Δίωξη Βαξεβάνη: Όταν Άδωνης και Μητσοτάκης ήταν από τους υποβολείς της κατηγορίας», αναφέρεται πως το «”σύνθημα” της δίωξης είχαν δώσει από κοινού» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ο πρώτος από το βήμα της Βουλής, σε μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εκστομίσει τα εξής: “αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά”. Λίγες μέρες αργότερα, ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ είχε σπεύσει να επιστρατεύσει το -γνωστό πλέον- ψέμα για κατάθεση μάρτυρα που δήθεν δημοσιεύτηκε πριν δοθεί. Τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και ο Αδ. Γεωργιάδης, συνεπικουρούμενοι από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, είπαν ψέματα δημόσια που η ανακρίτρια τα μετέτρεψε σε κατηγορία».