Μάχη με τα χρονοδιαγράμματα δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο εισήλθε στο επόμενο στάδιο της πρώτης φάσης της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα τέθηκε επί τάπητος λίστα με 9.820 υπαλλήλους, υποψήφιους προς ένταξη στη ρύθμιση.

Ads

 
Από τους 9.820, σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 8.211. Το «περίσσευμα» των 1.609 στις λίστες παίζει τον ρόλο της εφεδρικής λύσης, στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εξαιρέσεις σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων.
 
Η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2013.
 
Από αυτούς οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του ΥΔΙΜΗΔ) εντάχθηκαν ήδη στο πρόγραμμα, τον περασμένο Ιούλιο. Αναφερόμενο στη διαδικασία επιλογής, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για «αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων».
 
«Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού αφορά ΜΟΝΟΝ  σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και ΟΧΙ στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων», επιμένουν από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου κάνουν λόγο για ιδιαίτερη βαρύτητα η οποία δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο και ιδίως αν πρόκειται για διαδικασία του ΑΣΕΠ.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα τεθούν συνολικά 25.000 από το σύνολο των 618.709 τακτικών υπαλλήλων, δηλαδή το 4%.
 
Θεωρητικά, οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο τη διετία 2013 – 2014, θα αντικατασταθούν από αντίστοιχο αριθμό νέων υπαλλήλων. 

Διαβάστε όμως: Π.Καρκατσούλης: Δεν γίνονται έτσι οι μεταρρυθμίσεις