Νέες ενδοκυβερνητικές τριβές προκάλεσε ο διορισμός από το Μέγαρο Μαξίμου νέων γενικών γραμματέων, στις θέσεις που έμειναν κενές με την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα η προερχόμενη από τη ΝΔ δικηγόρος Χρυσούλα Μουκίου διορίστηκε γραμματέας στην Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που είναι υπό κατάργηση(!) ενώ για τον διορισμό της δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο αρμοδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ούτε και η υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, που απείλησε με παραίτηση. 

Ads

Υποτίθεται ότι οι επιλογές γενικών γραμματέων γίνονται μετά από συμφωνία των 2 κομμάτων της κυβέρνησης, αλλά υπερίσχυσε και στην περίπτωση αυτή η βιασύνη τακτοποίησης ημετέρων και η αλαζονική συμπεριφορά της ομάδας του Μαξίμου απέναντι στον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο. Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, σύμφωνα με «Τα Νέα», ισχυρίζονται ότι ο διορισμός δεν μπορούσε να αποφευχθεί για νομικούς λόγους, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοί νομικοί λόγοι επιβάλλουν πρόσθετους διορισμούς. σε μια στιγμή δραστικών περικοπών και απολύσεων στο δημόσιο, και μάλιστα σε υπό κατάργηση θέσεις. 

Η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Μιλώντας στο «Έθνος» διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης αλλά εμμέσως επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο παρακάμφθηκε στη στελέχωση της επίμαχης γραμματείας.   

Στις γραμματείες τοποθετήθηκαν οι: Χρυσούλα Μουκίου (Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης), Βασιλική Ευταξά (Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας), Βασιλάκος Χρήστος (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας),  Νάντια Γιαννακοπούλου (Γενική Γραμματεία Υπουργείου Περιβάλλοντος), Δημήτρης Ιατρίδης (Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης). Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ορίστηκε ειδικός συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων. 

Ads