Ανακοινώθηκε η ατζέντα του Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται επίσημα εντός αυτής, ωστόσο είναι το τέταρτο και τελευταίο θέμα συζήτησης, γεγονός που από πολλούς ερμηνεύεται ως ένα προμήνυμα πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάποια σημαντική εξέλιξη.

Ads

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «το Eurogroup θα εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δεύτερη αξιολόγηση» και πως οι θεσμοί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσουν την επιτευχθείσα πρόοδο προς την κατεύθυνση της τεχνικής συμφωνίας γις τις μεταρρυθμίσεις. 

Η τεχνική συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, τονίζεται επίσης. «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από την πλευρά της, συνιστά προϋπόθεση για την απελευθέρωση περαιτέρω χρηματοδοτικής βοήθειας» καταλήγει η Κομισιόν.

Εκτός του ελληνικού ζητήματος, τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών θα απασχολήσουν οι ευρύτερες πολιτικές για την τόνωση της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας, όπως και η αναδιάρθρωση των συνταξιοδοτικών συστημάτων.

Ads